Νηστίσιμες αλλά και αφράτες μέσα και τραγανές έξω, με
μπόλικο πετιμέζι ή μέλι και κανέλα! Είναι το γλυκό πρωινό ή το σνακ των
παιδιών.
Υλικά
1. 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2. 1/2 κ.γ. μαγιά στιγμής
3. 1 κ.γ. ζάχαρη
4. 1/2 κ.γ. αλάτι
5. 1½ κούπας νερό
6. Για το σερβίρισμα
7. Μέλι ή πετιμέζι ή κανελοζάχαρη
8. Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Συνταγή
1. Ξεκινάμε κοσκινίζοντας πρώτα το αλεύρι σε μπολ.
2. Προσθέτουμε τη µαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε µε κουτάλι ή σύρμα.
3. Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι.
4. Ανακατεύουμε καλά τον χυλό για τις τηγανίτες να οµογενοποιηθεί και να γίνει
ομοιόμορφος.
5. Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε να σταθεί για 30΄. Ο χυλός δεν πρέπει να
είναι πολύ αραιός.
6. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και κουταλιά κουταλιά τις τηγανίζουμε
μέχρι να ροδίσουν.
7. Γυρίζουμε τις τηγανίτες και από την άλλη πλευρά.
8. Τις αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
9. Τις σερβίρουμε με μέλι, αγνό πετιμέζι ή ζάχαρη και κανέλα.
Μυστικά
1. Aν ο χυλός είναι αραιός, θα βγουν πιο πλακέ.
2. Αν ο χυλός είναι σφιχτός θα βγουν πιο φουσκωτές.
3.
Αν δεν κάνει να φάτε ζάχαρη, παραλείψτε
την τελείως και στο χυλό προσθέστε 1 κουταλιά σούπας πετιμέζι.