Το δηλητήριο της Μέλισσας

ΜΕΛΙ ΛΥΔΙΑ


Τελικά είναι ευχή ή κατάρα;

Το δηλητήριο της μέλισσας είναι ένα πολύπλοκο μείγμα χημικών ουσιών, που εξασκεί φαρμακευτική δράση και επηρεάζει τη φυσιολογία ενός οργανισμού.

Το δηλητήριο της μέλισσας χρησιμοποιείται με επιτυχία εναντίοντης ρευματοειδούς πολυαρθρίτιδας. Περιορίζει τους ισχιακούς πόνους, την νευραλγία, τη μεσοπλεύριο και βρογχική νευραλγία. Επίσης έχει εφαρμοστεί σε θεραπεία ασθενών που υπέφεραν από αρθρίτιδα, μυαλγία, μυίτιδα, ριζίτιδα, γαστρικό έλκος, θρομβοφλεβίτιδα στις υποδόριες φλέβες και καρκίνο.

Σε αρκετές περιπτώσεις βοηθά ασθενείς που δέχονται δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις. Στις περιπτώσεις αυτές, το δηλητήριο της μέλισσας βοηθά στη γενική αθηροσκλήρωση, στην αθηροσκλήρωση των περιφερειακών αγγείων αίματος, στις παραμορφώσεις σπονδυλαρθρίτιδας και σε τομείς που γίνονται από επεμβάσεις στον κοιλιακό χώρο.

Η ουσία Μελιτίνη που βρίσκεται στο δηλητήριο της μέλισσας σκοτώνει τα καρκινογόνα κύτταρα ενώ δεν επηρεάζει τα υγιή. Η Μελιτίνη ενεργεί άμεσα στην επιφάνεια των καρκινογόνων κυττάρων προκαλώντας την αυτόματη νέκρωσή τους.

Το επίπεδο ποσοστού μελιτίνης που εμπεριέχει το δηλητήριο της μέλισσας είναι 50-60%. Η Μελιτίνη παρέχει πολύ ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριακή δράση.

Επιστήμονες στην Αυστραλία ερευνούν και μελετούν την μοριακή δομή της Μελιτίνης για την ανάπτυξη θεραπείας ενάντια στον καρκίνο διότι παρουσιάζει λιγότερες παρενέργειες από άλλα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της ασθένειας.

Λέγεται πως οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη μελισσοκομία, παρουσιάζουν καλή υγεία και αντοχή σε ασθένειες. Τα τσιμπίματα των μελισσών χρησιμοποιούνται στην ιατρική για Μελισσοθεραπεία, μια από τις λιγότερο γνωστές εναλλακτικές θεραπείες. Θα μπορούσε κανείς να δεί τη μελισσοθεραπεία ως μια εναλλακτική θεραπεία;

Πόσο πονάει: Aν η θεραπεία γίνει με ένεση, η διαδικασία δεν διαφέρει από τις άλλες θεραπείες με ενέσεις. Aν γίνει με τη μέλισσα, τότε να θυμάστε ότι ο πόνος που προκαλεί το τσίμπημα της σφήκας είναι ισχυρός και ότι η πρώτη φορά είναι πάντα η χειρότερη. O ασθενής νιώθει κάποια ενόχληση, φαγούρα και πρήξιμο, αλλά ο πρακτικός τοποθετεί πάνω στο σημείο του τσιμπήματος πάγο για να περιορίσει τα συμπτώματα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !