Βασιλόπιτα κέικ με μέλι, χωρίς
μίξερ
Τι θα χρειαστούμε
1.
Αυγά. - Προτιμάμε αυγά ελευθέρας βοσκής ή
βιολογικά και σε θερμοκρασία δωματίου.
2.
Γάλα. - Φυτικό ή ζωικό, ότι έχουμε στο
ψυγείο μας.
3.
Βούτυρο. - Προτιμάμε βούτυρο 100% ζωικό,
δηλαδή αγελάδος ή κατσικίσιο ή ακόμα καλύτερα βούτυρο κλαριφιέ. Μπορούμε να
αντικαταστήσουμε τη μισή ποσότητα με ελαιόλαδο.
4.
Μέλι. Για παιδιά άνω του έτους.
Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε λευκό πετιμέζι ή σιρόπι σφενδάμου.
5.
Αλεύρι Φαρίν απ με 5 δημητριακά Μύλοι Αγίου Γεωργίου. Το φαρίν απ με 5
δημητριακά είναι ολικής άλεσης και, όπως λέει το όνομα του, συνδυάζει 5
διαφορετικά δημητριακά: μαλακό σίτο, ντίνκελ, ζην (δίκοκκο), βρώμη και κριθάρι.
Δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι είναι πολύ πιο θρεπτικό από το κλασικό φαρίν απ
που φουσκώνει μόνο του, ενώ χαρίζει μοναδική γεύση. Αποτελεί μία πολύ καλή πηγή
εδώδιμων (φυτικών) ινών για τον οργανισμό μας ενώ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη.
6.
Χουρμάδες. Ψιλοκομμένους για έξτρα γλύκα και γεύση.
7.
Βανίλια. Εκχύλισμα βανίλιας, προαιρετικά.
8.
Ξύσμα. Λεμονιού ή πορτοκαλιού, ανάλογα τα
γούστα μας. Σε κάθε περίπτωση επιλέγουμε να είναι ακέρωτα ενώ αποφεύγουμε το
λευκό μέρος της φλούδας γιατί τότε θα πικρίζει.
9.
Σταγόνες σοκολάτας. Προαιρετικά και φυσικά χωρίς ζάχαρη
(ξέρω δεν είναι εύκολο να τα βρούμε αλλά υπάρχουν).
Tips
1.
Κάθε φούρνος διαφέρει οπότε ελέγχουμε.
2.
Για τη βασιλόπιτα με μέλι χρησιμοποίησα ένα τσέρκι διαμέτρου 25 εκατοστών.
Για μικρότερο κάντε μισή δόση.
3.
Αναποδογυρίζουμε τη βασιλόπιτα για να τη διακοσμήσουμε όπως μας αρέσει, με
αυτό τον τρόπο θα είναι ίσια και θα μας διευκολύνει.
4.
Μερικές ιδέες για τη διακόσμηση είναι τριμμένη καρύδα (όπως εδώ), αλεύρι
καρύδας, κακάο, αλεύρι αμυγδάλου, ρόδι, γλάσο λεμονιού, frosting καρύδας,
αμύγδαλο φιλέ, διάφορα διακοσμητικά για βασιλόπιτα και ό,τι άλλο σας φέρει η
φαντασία σας.
5.
Τοποθετούμε το φλουρί στη βασιλόπιτα κεικ στο τέλος, αφού έχει ψηθεί και
κρυώσει η βασιλόπιτα.
6.
Ξεφορμάρουμε μόνο αφού κρυώσει πλήρως.
7.
Μπορεί και να καταψυχθεί.