Μελόπιτα

ΜΕΛΙ ΛΥΔΙΑ

Μελόπιτα


ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. μέλι
  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 7 αυγά, μεσαία
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τη σύνθεση
  • 80 γρ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 50 γρ. καρύδια
  • 1 κ.γ. θυμάρι
Για το σερβίρισμα 
  • θυμάρι

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι, το ανθότυρο σπασμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  • Προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, τη βανίλια, την κανέλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.

  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 32 εκ. και ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

  • Αφού κρυώσει απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της μελόπιτας το μέλι, πασπαλίζουμε με την κανέλα, τα καρύδια και θυμάρι.

  • Σερβίρουμε με θυμάρι.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !