Μελόπιτα
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. μέλι
- 1 κιλό ανθότυρο
- 7 αυγά, μεσαία
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τη σύνθεση
- 80 γρ. μέλι
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 50 γρ. καρύδια
- 1 κ.γ. θυμάρι
- θυμάρι
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι, το ανθότυρο σπασμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, τη βανίλια, την κανέλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 32 εκ. και ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Αφού κρυώσει απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της μελόπιτας το μέλι, πασπαλίζουμε με την κανέλα, τα καρύδια και θυμάρι.
- Σερβίρουμε με θυμάρι.